Ποιο είναι το σωστό καρεκλάκι για το μωρό σας;

 

Χρειάζεται αρκετή φροντίδα για να βρείτε το κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου. Για να είναι ασφαλές και άνετο όσο εσείς οδηγείτε.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από καρεκλάκια για να αγοράσετε. Το καλύτερο είναι αυτό που χωράει καλά στο αυτοκίνητό σας, είναι οικονομικό και άνετο για το μωρό σας. Εάν όμως δεν είναι καλό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μωρό σας ενώ κάθεται έκει.

 

Tips για το κατάλληλο καρεκλάκι

Άνεση

Ένα καρεκλάκι μωρού θα πρέπει να είναι άνετο με το απαραίτητο μαξιλαράκι για το κεφάλι και την στήριξη για την πλάτη. Μόνο τότε μπορεί το παιδί σας να δεχτεί να κάτσει εκεί.

Να είναι εύκολο στην εγκατάσταση

Πρέπει να είναι εύκολο στην μεταχείριση και την εγκατάσταση. Εάν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη για να το βάλετε τότε είναι λάθος επιλογή. Πρέπει να είναι εύκολο για να ελέγχετε και πόσο καλά είναι τοποθετημένο.

Ζώνες ασφαλείας

Θα πρέπει να έχει δικές του ζώνες για την ασφάλεια του παιδιού και να μετατρέπονται ανάλογα με το μέγεθος. Αποφύγετε τα καρεκλάκια που οι ζώνες αλλάζουν μήκος από πίσω. Θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε από την μπροστινή πλευρά.

Ευκολία στο καθάρισμα

Όταν πρόκειται για καρεκλάκι μωρού, αυτό σημαίνει ότι θα λερώνεται πολύ εύκολα, αλλά πολλοί κατασκευαστές δεν το προσέχουν αυτό, Γι' αυτό να επιλέγετε καρεκλάκια που τα μαξιλάρια τους βγαίνουν και πλένονται.

Σταθερότητα

Θα πρέπει να είναι σταθερά και να μην κουνιούνται. Αν συμβαίνει το αντίθετο μπορεί να μην είναι ασφαλή για το μωρό σας. Τα παλαιότερα από το 1999 καθίσματα είχαν λωρίδες στην κορυφή. Τα μεταγενέστερα όμως είχαν και στο κάτω μέρος. Αυτό βοηθάει τα καρεκλάκια να μπαίνουν πιο σταθερά για το μωρό.

Κατάλληλες ζώνες ασφαλείας

Εάν πρόκειται για μεγαλύτερα μωρά είναι προτιμότερο να έχει πολλές λωρίδες ασφαλείας. Ένα για κάθε πόδι και ένα ανάμεσα στα πόδια.


Πηγή: http://www.mothersblog.gr/o-kosmos-toy-paidioy/item/116-Poio-einai-to-sosto-kareklaki-gia-to-moro-sas#ixzz4Cm6dJg8w

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.