Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ψηλά, πολύ ψηλά στον ουρανό

 

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ψηλά, πολύ ψηλά στον ουρανό ένα μικρό αστέρι χάζευε τη Γη από μακριά. Τα φωτάκια που έλαμπαν το θάμπωναν. Τέτοια ομορφιά δεν είχε ξαναδεί.

-          Κοιτάξτε τι όμορφα που είναι! Σε αυτόν τον πλανήτη τα αστέρια μαζεύονται όλα μαζί και κάνουν παρέα! Έλεγε σε όποιον μετεωρίτη περνούσε, αλλά όπως όλοι γνωρίζετε οι μετεωρίτες είναι πολύ βιαστικοί και κανείς δεν στεκόταν να του εξηγήσει πως τα φώτα της Γης δεν είναι αστέρια.

Εκείνο όμως ήταν μόνο του και λαχταρούσε την παρέα.

Σύντομα έφτασαν τα Χριστούγεννα και τότε το μικρό μας αστέρι είδε τα αχνά φώτα στη Γη να γίνονται περισσότερα και πολύχρωμα. Μα αυτό που τον έκανε να χάσει τον ύπνο του ήταν ο τρόπος που κινούνταν. Ζήλευε γιατί εκείνο ήταν καρφωμένο στη μέση του απέραντου ουρανού.

Οι μέρες, μα κυρίως οι νύχτες του, άλλαξαν, απέκτησαν νόημα. Το αστεράκι τώρα είχε έναν σκοπό. Φούσκωνε και ξεφούσκωνε προσπαθώντας να ξεκολλήσει από τη θέση του.

-          Τι κάνεις εκεί; Τον ρώτησε ένα άλλο αστέρι που βρισκόταν λίγο πιο πέρα.

-          Θέλω κι εγώ να μάθω να χορεύω, όπως τα αστέρια της Γης. Απάντησε το αστεράκι.

-          Μα εσύ είσαι ένα αληθινό αστέρι, τι τους θες τους χορούς; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάμπεις και όλοι θα σε θαυμάζουν. Απάντησε το γειτονικό αστέρι και φούσκωσε από περηφάνεια.

Το αστεράκι μας τον κοίταξε και προσπάθησε να κρατήσει και αυτό την ανάσα του καμαρωτό. Όμως σε λίγο:

-Μα είναι βαρετά να είσαι αστέρι. Δεν κάνουμε τίποτα! Απάντησε ξεφυσώντας και ρίχτηκε πάλι στον αγώνα να ξεκολλήσει από τη θέση του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Έκλεινε τα μάτια και σφίγγονταν μήπως καταφέρει να κουνήσει έστω και λίγο τα πόδια του. Ήταν σίγουρο πως αν σήκωνε τα χέρια του ψηλά θα μπορούσε να χορέψει για λίγο. Μάταια όμως.

Ώσπου ένα βράδυ, ήταν παραμονή Χριστουγέννων νομίζω, το μικρό αστέρι δεν είχε κλείσει μάτι όλη μέρα και το βράδυ το βρήκε ιδρωμένο. Ξαφνικά σαν να κουνήθηκε λίγο. Άλλη μια προσπάθεια και αυτό ήταν! Είχε σηκώσει το πόδι! Δεν έχασε χρόνο, άρχισε να στροβιλίζεται χωρίς σταματημό. Μα ζαλίστηκε, έχασε την ισορροπία του και έτσι όπως στέκονταν στο ένα πόδι άρχισε να πέφτει!

Δεν φοβήθηκε όμως καθόλου. Ίσα – ίσα που έτσι όπως ένιωθε ελαφρύ, χόρευε καθώς πλησίαζε προς τη Γη. Ήταν σίγουρο πως κάτι όμορφο το περίμενε εκεί κάτω. Και πράγματι, ένα μικρό αγόρι που κοιτούσε έξω από το παράθυρό του τον Χριστουγεννιάτικο ουρανό περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη το είδε.

-          Κοίτα μαμά ένα πεφταστέρι!

Έτσι απλά, το αστεράκι μας έγινε ευχή φτάνοντας στη Γη καιμέσα στα μάτια του αγοριού είδε μια λάμψη που όμοιά της δεν είχε δει σε όλον τον ουρανό. Τότε κατάλαβε πως τα πιο λαμπερά αστέρια βρίσκονται μέσα στους ανθρώπους και εκεί κρύφτηκε για πάντα.

Κι εσείς παιδιά να μην ξεχνάτε ότι μέσα απ’ το χορό των αστεριών γεννιούνται οι ευχές, γι’ αυτό αν ποτέ δείτε ένα αστέρι να πέφτει, χορέψτε μαζί του και αυτό θα γίνει μια ευχή που θα σας συντροφεύει για πάντα.

 

Ένα παραμύθι της Έλενας Κατσαντώνη αποκλειστικά για το παιδικό ραδιοφωνο Family fm 89.5

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.