Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019 08:36 Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

ΤΟ Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ(FIA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΟ Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ(FIA)

 

Στο πλαίσιο του «Scouting for Global Road Safety», μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας και δράσης που ξεκίνησε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στην Ελλάδα και έγινε Παγκόσμια Δράση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το Ι.Ο.ΑΣ. ταξιδεύει στις Η.Π.Α. με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για τη διοργάνωση «24thWorldScoutJamboree, NorthAmerica 2019» (WSJ), ως εταίρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσκοπικής Κίνησης (WOSM). Η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 22 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου στην περιοχή SummitBechtelReserveτης Δυτικής Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

 

Κατά τη διάρκεια του 24ου Προσκοπικού Jamboree το Ι.Ο.ΑΣ., με το πρόγραμμα BRAAVO (Bringing Road safetyAwareness and AdvocacytoVoluntaryOrganizations) που σχεδιάστηκε και υλοποιείται στα πλαίσια του έργου “PromotingTraffic Safety Culture in Youth” το οποίο έχει διακριθεί και λάβει την υποστήριξη της FIA (ATransformationFIARoadSafetyGrantProgramme), θα πραγματοποιήσει βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, έρευνα στάσεων και συμπεριφορών των νέων σχετικά με την οδική ασφάλεια, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού με καμπάνιες του Ινστιτούτου και της FIA, όπως η πρόσφατη καμπάνια #3500LIVES. Ένα ξεχωριστό γεγονός αποτελεί η εκδήλωση «Κρατώντας τα χέρια για την Οδική Ασφάλεια» κατά τη λήξη του Jamboree, όπου ένα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε χώρα, κρατώντας τα χέρια και σχηματίζοντας ένα μεγάλο ανθρώπινο κύκλο, θα δεσμευτούν για περισσότερο Υπεύθυνη και Ασφαλή συμπεριφορά που προάγει την Οδική Ασφάλεια στις χώρες τους.

 

Από την Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από εκπαιδευτές και εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και ενήλικους εθελοντές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), οι οποίοι επίσης πλαισιώνουν την προσπάθεια. Με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, συμμετέχουν στην αποστολή ο Μάνος Μπρούζας, Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων του Ι.Ο.ΑΣ., και εκπαιδευμένοι εθελοντές, όπως ο Φώτης Θωμάς, Μηχανολόγος Μηχανικός και πρωταθλητής αγώνων καρτ, ο Σάββας Κοτρίδης, πιλότος Πολεμικής Αεροπορίας, και η Βασιλική Πλεμμένου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος.

 

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Στελέχη και εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ινστιτούτου, θα πραγματοποιήσουν με την άφιξή τους εκπαίδευση εκπαιδευτών από άλλες χώρες, ώστε ακολούθως να ενταχθούν και εκείνοι στην ομάδα του Ι.Ο.ΑΣ. και του ΣΕΠ. Όλοι μαζί, με την καθοδήγηση του Ινστιτούτου,θα αποτελέσουν τον πυρήνα της ομάδας που θα συντονίσει την υλοποίηση των εκπαιδεύσεων στο σταθμό «Ασφάλεια των Μεταφορών», στην περιοχή «Ζώντας στον 21ο αιώνα» του 24ου Προσκοπικού Jamboree 2019. Στόχος είναι να ενημερωθούν, ευαισθητοποιηθούν και εκπαιδευτούν σε βασικά θέματα της οδικής ασφάλειας και στα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων με βασικό σκοπό πάντα την πρόληψη, έφηβοι και νέοι, οι πιο ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, καθώς τα τροχαία αποτελούν δυστυχώς γι’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες την πρώτη αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο.

 

Το Ινστιτούτο, που αποτελεί επίσης Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) για θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων, συμμετείχε ενεργά με εκπαιδευτικές δράσεις και σε προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης (Σουηδία το 2011, Καναδάς το 2013,Ελβετία το 2014, Ιαπωνία το 2015 και Ισλανδία το 2017).

Η έρευνα που θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο στο 24ο Προσκοπικό Jamboreeπραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποστηρίζεται επίσης από τηνCosmote.

Για την ενδυμασία της ομάδας το Ι.Ο.ΑΣ. έχει την ευγενική υποστήριξη των καταστημάτωνDUR, ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε.

 

Φωτογραφικό υλικό:

 

  1. Η πρώτη ομάδα της Ελληνικής αποστολής Ι.Ο.ΑΣ. – ΣΕΠ κατά την αναχώρησή της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» (18.07.2019).
  2. Ο κύριος JeanTodt, Ειδικός Απεσταλμένος της ΓΓ του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και Πρόεδρος της FIA, με την κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κρατούν το σήμα της αποστολής του Ι.Ο.ΑΣ. που θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσης με την υποστήριξη της FIAκαι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο 24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree, όπου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50.000 νέοι από όλο τον κόσμο.
  3. Ο κ. MatthewBaldwin, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Μεταφορών και Συντονιστής υψηλού επιπέδου της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια, η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», και ο κύριοςLucaPascotto,Head of Road Safety and GlobalAdvocacy, εικονίζονται στη Συνάντηση Κορυφής των Ειδικών για θέματα Οδικής Ασφάλειας της FIA, κρατώντας το σήμα του προγράμματος BRAAVO και της αποστολής του Ι.Ο.ΑΣ. στις ΗΠΑ.
  4. Ο κ.LucaPascotto,Επικεφαλής της FIA για την προώθηση των θεμάτων της Οδικής Ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, και η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», με το σήμα της αποστολής του Ι.Ο.ΑΣ. στο 24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 272 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2019 07:42

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.