Καθώς το παιδί μας μεγαλώνει και παρατηρούμε τη σωματική του αλλαγή,

Διαβάστε περισσότερα...

 

Ως γονείς έχετε βρεθεί στη θέση εκείνη όπου πρέπει να απασχολήσετε το παιδί σας,

Διαβάστε περισσότερα...

 

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που αναφέρει ότι ένα παιδί θα πρέπει να μιλά τελείως καθαρά μέχρι

Διαβάστε περισσότερα...

 

Ολοκληρώνοντας το Νηπιαγωγείο, η μετάβαση στην Πρώτη Δημοτικού δεν είναι εγγυημένη για όλα τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Η μνήμη είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα για τη μάθηση κυρίως στην προσχολική ηλικία όπου τα παιδιά λαμβάνουν καθημερινά μεγάλο όγκο πληροφοριών και νέων γνώσεων απαραίτητων για την πρόοδό τους.  

Διαβάστε περισσότερα...

Ο τραυλισμός αποτελεί διαταραχή της ροής της ομιλίας και διακρίνεται σε ψυχογενή και αναπτυξιακό. Στην πρώτη περίπτωση, οφείλεται σε ένα πολύ έντονο γεγονότος που σηματοδοτεί το άτομο και του προκαλεί φόβο, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και άλλα αρνητικά συναισθήματα. 

Διαβάστε περισσότερα...

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο,  η καθυστέρηση λόγου αφορά παιδιά που ο τρόπος που μιλούν και εκφράζονται δεν είναι αντίστοιχος της ηλικίας του, αλλά σημαντικά κατώτερος.  Τώρα θα δώσουμε μερικες ακόμα σημαντικές πληροφορίες για τα αίτια αυτής της διαταραχής. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η καθυστέρηση λόγου ανησυχεί πολύ συχνά τόσο τους γονείς όσο και τους ειδικούς και αυτό γιατί την συνοδεύουν αναπτυξιακά προβλήματα. Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των δυσκολιών, γιατί μπορεί να επηρεάσουν μετέπειτα την κοινωνική, μαθησιακή και συναισθηματική ζωή του παιδιού. 

Διαβάστε περισσότερα...

Οι γονείς είναι οι πρώτοι και οι σημαντικότεροι άνθρωποι στην διαμόρφωση του λόγου και της ομιλίας των παιδιών. Συχνά όμως νομίζουν ότι το παιδί τους είναι ακόμη μικρό και επιβραδύνουν οι ίδιοι την έκφραση του. 

Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιχνίδια για τα μωρά και τα βρέφη τις περισσότερες φορές βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας και δεν μας στοιχίζουν τίποτα! Συνήθως είναι οι κουτάλες μας, τα μπωλάκια μας και τα συρτάρια μας! 

Διαβάστε περισσότερα...

Ως γονείς έχετε βρεθεί στην συνθήκη εκείνη όπου πρέπει να απασχολήσετε το παιδί σας, αλλά βρίσκεστε σε ένα χώρο που δε βρίσκει τίποτα ενδιαφέρον;  Ευτυχώς πάντα θα υπάρχουν αμέτρητα λεκτικά παιχνίδια που θα μπορούμε να παίζουμε με τα παιδιά μας και να βγαίνουμε απ την δύσκολη θέση! 

Διαβάστε περισσότερα...

Τα προβλήματα λόγου που πιθανόν να έχει το παιδί σας μπορεί να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες. Με λίγη προσοχή μπορείτε να τα εντοπίσετε εγκαίρως και με τη βοήθεια των ειδικών να τα επιλύσετε. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η εκφορά του ρο είναι η δυσκολότερη από όλα τα γράμματα του αλφαβήτου! Είναι το τελευταίο από τα γράμματα που μαθαίνουν τα παιδιά, που ακόμα και μέχρι την ηλικία των 6-7 ετών δυσκολεύονται να το πουν! 

Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν μπορεί να πει καλά το /σ/, έχει αργήσει να μιλήσει, λέει η μισή λέξη»,  είναι μερικές από τις συχνότερες ανησυχίες των γονιών καθώς το παιδί τους μεγαλώνει. 

Διαβάστε περισσότερα...

Αρχικά, ο λογοθεραπευτής αξιολογεί το επικοινωνιακό και γλωσσικό επίπεδο του παιδιού και κρίνει αν χρήζει λογοθεραπευτικής παρέμβασης ή όχι. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι τα φυσιολογικά στάδια εξέλιξης/ανάπτυξης του Λόγου και της Ομιλίας; H ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας σε κάθε παιδί είναι διαφορετική και αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία.Η έναρξη της ανάπτυξης ξεκινά από τη γέννηση, με πιο σημαντική την περίοδο μεταξύ 2-4 χρονών. 

Διαβάστε περισσότερα...

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.