Lets  play  Boomwhackers!!!!!

Εργαστήριο-Workshop για παιδιά

ΣΑΒ 16 & ΚΥΡ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ


Θα παίξουμε μουσική με τα Boomwhackers, θα δημιουργήσουμε, θα εκφραστούμε, θα επικοινωνήσουμε, θα εκτονωθούμε αλλά κυρίως θα χαρούμε.

θα μάθουμε τα χρώματα και τις νότες,  θα βιώσουμε την ένταση, το ύψος και την διάρκεια, θα μάθουμε μουσικές έννοιες με τη μορφή παιχνιδιού, θα παίξουμε μουσικά παιχνίδια, θα αναπαραστήσουμε μουσικοκινητικά τραγούδια στα αγγλικά, θα φτιάξουμε μια μικρή ορχηστρούλα και θα παίξουμε παιδικά τραγουδάκια.Με απλό, εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο θα παίξουμε ρυθμούς, μελωδίες και αρμονίες.Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα γίνουν σε ομάδες με την μορφή παιχνιδιού, χωρίς να απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

 

Boomwhackers

Μουσικοί,Χρωματιστοί Σωλήνες

Ελάτε να παίξουμε,να δημιουργήσουμε,να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε και να εκτονωθούμε . Βoomwhackers  μια νέα μουσική πρόταση.

Τα boomwhackers (BW) επινόησε ο αμερικανός Craig Ramsell,  το 1995 και έχουν ενταχθεί στη μουσική εκπαίδευση  παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία,αλλάζοντας τα δεδομένα στην εκμάθηση της μουσικής .

Τι είναι τα boomwhackers

 • Πλαστικοί,κουρδισμένοι σωλήνες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα  που όταν τους χτυπήσουμε  σε ένα σταθερό σημείο π.χ παλάμη, χέρια,μηροί,γόνατα, πάτωμα τραπέζι , καρέκλα κ.λ.π παράγουν  από έναν διαφορετικό μουσικό ήχο.
 • Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη νότα της διατονικής και χρωματικής κλίμακας.Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σωλήνα παράγεται και η αντίστοιχει νότα.
 • Με χαμηλό κόστος αγοράς και λόγω της ανθεκτικής τους κατασκευής δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να εκτονωθούν χωρίς να ανησυχούμε για τη φθορά τους .

Σε ποιούς απευθύνονται

 • Τα boomwhackers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά παιδικών σταθμών,νηπιαγωγείων,παιδιά δημοτικού,γυμνασίου,λυκείο, σπουδαστές ωδείων,ενήλικες και απο άτομα με ειδικές ανάγκες .
 • Τα χρώματα καθιστούν το παίξιμο πανεύκολο.
 • Κρατάμε 1 ή 2 boomwhackers  και για να παίξουμε το τραγούδι μας το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουμε  πότε και πόσες φορές θα χτυπήσουμε τα B.W .
 • Με απλό και εύκολο τρόπο μαθαίνουμε να χτυπάμε το ρυθμό, να  παίζουμε μελωδίες και αρμονίες.

Τι μαθαίνουν τα παιδιά

 • Όλες οι δραστηριότητες με τα boomwhackers γίνονται πάντα με τη μορφή παιχνιδιού.
 • Tα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα.
 • Tα παιδιά κατανοούν και διδάσκονται μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.
 • Οι δραστηριότητες με τα boomwhackers συνθέτουν μια ομάδα που επικοινωνεί,δημιουργεί και εκφράζεται μέσα από τη μουσική.
 • Τα παιδιά συντονίζονται μεταξύ τους,συγκεντρώνονται , συνεργάζονται,παίρνουν αποφάσεις κ.α

Μπαχτσεβάνα Έφη

Μουσικός-Συγγραφέας

6936189177

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

f.b: Boomwhackers Greece

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εμψυχωτές (team building activities),  γυμναστές,  καθηγητές Αγγλικών και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν εύκολα μουσική.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν είναι:

1)   Γενικές έννοιες για τα boomwhackers.

2)   Μαθαίνουμε  τα χρώματα και τις νότες.

3)   Βιώνουμε την ένταση, το ύψος και τη διάρκεια.

4)   Ρυθμικές δραστηριότητες με τις αξίες των νοτών και τις παύσεις.

5)   Ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια.

6)   Μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

7)   Μαθαίνουμε μουσικές έννοιες με τη μορφή παιχνιδιού.

8)   Παίζουμε  μουσικά παιχνίδια.

9)   Αυτοσχεδιάζουμε, πειραματιζόμαστε και φτιάχνουμε ηχοιστορίες.

10)  Μουσικοκινητικά τραγούδια στα αγγλικά.

11)  Μαθαίνουμε να παίζουμε  τραγουδάκια με απλό και εύκολο  τρόπο χωρίς να απαιτούνται ειδικές μουσικές και φωνητικές γνώσεις.

12)  Φτιάχνουμε μια ορχήστρα με Boomwhackers και  Orff  percussion instruments.

13)  Μαθαίνουμε να διαβάζουμε μια μουσική παρτιτούρα απλά και εύκολα με βάση τα χρώματα.

14)  Body percussion and Boomwhackers.

15)  Μουσικά παιχνίδια, ρυθμικές δραστηριότητες,  και τραγούδια στα Αγγλικά.Μια νέα μέθοδο διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Aγγλική γλώσσα.

 

 • Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο με τα με τα boomwhackers.
 • Θα δουλέψουμε σε ομάδες και όχι μεμονωμένα.
 • Θα κατανοήσουμε μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.
 • Θα γίνουμε μια ομάδα που επικοινωνεί, δημιουργεί, εκφράζεται και εκτονώνεται μέσα από τη μουσική.Κυρίως όμως θα χαρούμε!
 • Θα δημιουργήσουμε, θα εκφραστούμε ,θα επικοινωνήσουμε και Με απλό, εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο θα παίξουμε  ρυθμούς, μελωδίες και αρμονίες.

Μπαχτσεβάνα Έφη

Μουσικός-Συγγραφέας

6936189177

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,     f.b: Boomwhackers Greece

 

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.