∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2018

 

 

«Το Χαµόγελο του Παιδιού», ενόψει Kαλοκαιριού, συγκεντρώνει

τρόφιµα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

 

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειµένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιµα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει καλοκαιριού, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή µε δεδοµένο ότι ο αριθµός των οικογενειών, που δεν µπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραµατικά.

Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συµπολιτών µας το 2017 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαµόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 17.731 παιδιά οικογενειών, φορέων και δοµών προσφύγων που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Σε ποσοστό 74,3% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθηµερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέµονται απευθείας από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευµένη οµάδα του Οργανισµού.

Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανοµής των ειδών.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες µε ανήλικα παιδιά, που αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήµατα που µπορούν να λυθούν µε τη συµµετοχή του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» (προβλήµατα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης µε φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των µελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσµός και να µην οδηγείται η οικογένεια σε κλιµάκωση της κρίσης µε αρνητικά αποτελέσµατα για τα παιδιά. Συγκεκριµένα πραγµατοποιείται ολιστική στήριξη στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση, µε στόχο την ενδυνάµωσή της και την - κατά το δυνατόν - αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθηµερινότητας, µε τις δικές της δυνάµεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙ∆Η ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

● Γάλα εβαπορέ

● Λάδι

● Ρύζι

● Ζυµαρικά

● Όσπρια

● Αλεύρι

● Σάλτσα τοµάτας

● Είδη πρωινού (κακάο, µπισκότα, κρουασάν, δηµητριακά, φρυγανιές, µέλι, µαρµελάδα, µερέντα, χυµοί)

● Άνθος αραβοσίτου

● Αλάτι, Ξύδι

● Πουρές

● Βρεφικές κρέµες

● Βρεφικό γάλα

● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, µωροµάντηλα, σαµπουάν, αφρόλουτρα, κρέµες συγκάµατος)

● Προϊόντα καθαρισµού (καθαριστικά και απολυµαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)

● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαµπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεµες, οδοντόβουρτσες) ● Είδη οικιακής χρήσης (αλουµινόχαρτο, διάφανη µεµβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριµµάτων)

● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Η συγκέντρωση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγµατοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισµού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Στο Ηράκλειο το σηµείο συγκέντρωσης είναι:

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ηράκλειο

∆ιεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 138, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306

Τηλ: 2810 245 162 - Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για «Το Χαµόγελο του Παιδιού»

Ανουσάκη ∆έσποινα, Κοινωνική Λειτουργός

2810245162

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.